Waarom de Marokkaanse ingrediënten de “Europese cuisine” versterken.

De traditionele Marokkaanse keuken is bezig aan een opmars in ons land. Vanwege de rijkheid aan smaak, geur en kleur, vanwege de gezonde producten, maar vooral ook vanwege de bijzondere beleving en bereidingswijzen. Hoog tijd om kennis te maken met de wonderschone essentie van deze keuken.

Als ik mezelf mag introduceren; Ik groeide op in Marokko, rondde in Nederland een SVH koksopleiding af, werkte er samen met sterrenchefs, heb 30 jaar inkoopervaring en wil nu Marokkaanse food ingrediënten gebruiken om de culturen met elkaar te verbinden.

De Marokkaanse keuken is een rijke keuken boordevol bijzondere smaken, kleuren en intense geuren die creatieve koks veel te ontdekken biedt. Met Sens Maroc wil ik de Nederlandse keukens kennis laten maken met de Marokkaanse en Noord-Afrikaanse smaken. Door producten aan te bieden die een chef naar eigen inzicht kan gebruiken in zijn receptuur. Zoals onze Zinda of Sens Maroc couscous in verschillende smaken, en Sens Maroc kruiden, sauzen en peulvruchten. Onze recepturen komen uit Marokko, de beste durum tarwe halen we uit Canada en dat combineren we met de Europese eetcultuur.

Door continenten samen te brengen, ontstaan nieuwe onderscheidende gerechten.

This post is also available in: Engels