Sens Maroc… het authentieke verhaal

De traditionele Marokkaanse keuken is bezig aan een opmars in ons land. Vanwege de rijkheid aan smaak, geur en kleur, vanwege de gezonde producten, maar vooral ook vanwege de bijzondere beleving en bereidingswijzen. Daarnaast natuurlijk omdat de vele inwoners van Nederland met een Marokkaanse achtergrond de verbinding met hun cultuur behouden middels het eten en drinken  van de Marokkaanse gerechten en dranken. Hoog tijd om kennis te maken met de wonderschone essentie van deze keuken.

Loop een Marokkaanse markt (souq) binnen en je wordt meteen verwelkomd door zakken verse kruiden die in verschillende marktkramen opgesteld staan. Kruiden in verschillende kleuren, met heerlijke geuren zijn er te vinden en de lekkerste gerechten kunnen ermee gemaakt worden.

Deze kruiden worden in verschillende hoeveelheden gebruikt in de bekende Marokkaanse gerechten, zoals tajine, harissa, harira en couscous, en zijn dan ook heerlijk bij het marineren van kip, vlees of vis.

Rondom deze thema’s is de smaakvolle en authentieke produktlijn van Sens Maroc opgebouwd. Sens Maroc betekent“de zintuigen van Marokko”.. de authentieke smaken uit zijn moeders keuken gebruikte voormalig chef-kok en culinair adviseur Aziz Ouchan om de samenstelling van zijn sauzen, de marinades en de componenten vorm te geven.

Hij selecteert hoogst persoonlijk de  hoogwaardige ingrediënten en kruiden en specerijen uit zijn moederland.

Beleef een dagje Marokkaans culinair avontuur, met de smaken en geuren van Sens Maroc.

Door samenwerking met de juiste partners in opslag en distributie weet Sens Maroc haar ambachtelijk geproduceerde producten efficiënt in de markt te zetten en is tegelijk in staat te blijven werken aan productinnovatie.

Sens Maroc luistert naar de consumptie wensen van de nieuwe generatie en past de keukengeheimen van de traditionele Noord-Afrika keukens toe, om daaraan te beantwoorden.

This post is also available in: Engels