Parel couscous met tomaten en garnalen
Benodigdheden
- 300 gram parel couscous
- 600 gram tomaten, in partjes gesneden
- 600 gram grote zoutwater garnalen (16/20), gepeld
- platte peterselie, 1/2 bosje fijngehakt
- olijfolie om te bakken
- partjes citroen
CHERMOULA
- 2 tenenknoflook
- 1 bosje koriander
- 2 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepel paprikapoeder, zoet
- 1 mespuntje chilipoeder
- 2 theelepel zout
- 2 theelepel citroensap
- 6 el olijfolie
Bereiding
CHERMOULA
- Maak de marinade door alle ingrediënten in een blender te mixen.
- Doe een paar eetlepels olijfolie in een wok en bak hier op hoog vuur de tomaten in.
- Voeg een paar eetlepels chermoula toe (naar smaak).
- Doe de deksel op de wok en laat de tomaten een paar minuten garen.
- Doe de tomaten dan over in een schaal en dek toe zodat ze warm blijven.
COUSCOUS
- Bereid ondertussen de parel couscous volgens de omschrijving op het pak.
- Maak de wok schoon. Doe weer een paar eetlepels olijfolie in een wok en wok hierin op hoog vuur de garnalen.
- Voeg, met de wok van het vuur, 2 eetlepels chermoula toe en roer goed door.
- Voeg nu de garnalen toe en warm even op.
- Serveer de couscous met de tomaten/garnalen saus en een partje citroen.
- Strooi er de fijn gesneden peterselie overheen.