Parel couscous met tomaten en garnalen

Benodigdheden

  • 300 gram parel couscous
  • 600 gram tomaten, in partjes gesneden
  • 600 gram grote zoutwater garnalen (16/20), gepeld
  • platte peterselie, 1/2 bosje fijngehakt
  • olijfolie om te bakken
  • partjes citroen

CHERMOULA

  • 2 tenenknoflook
  • 1 bosje koriander
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepel paprikapoeder, zoet
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 2 theelepel zout
  • 2 theelepel citroensap
  • 6 el olijfolie

Bereiding

CHERMOULA

  • Maak de marinade door alle ingrediënten in een blender te mixen.
  • Doe een paar eetlepels olijfolie in een wok en bak hier op hoog vuur de tomaten in.
  • Voeg een paar eetlepels chermoula toe (naar smaak).
  • Doe de deksel op de wok en laat de tomaten een paar minuten garen.
  • Doe de tomaten dan over in een schaal en dek toe zodat ze warm blijven.

COUSCOUS

  • Bereid ondertussen de parel couscous volgens de omschrijving op het pak.
  • Maak de wok schoon. Doe weer een paar eetlepels olijfolie in een wok en wok hierin op hoog vuur de garnalen.
  • Voeg, met de wok van het vuur, 2 eetlepels chermoula toe en roer goed door.
  • Voeg nu de garnalen toe en warm even op.
  • Serveer de couscous met de tomaten/garnalen saus en een partje citroen.
  • Strooi er de fijn gesneden peterselie overheen.