Kikkererwten salade
Benodigdheden
- 400g kikkererwten
- 2 liter water
- 200g kipfilet in blokjes
- 100g rozijnen
- 1 tros Romatomaatjes
- 1 rode ui
- 2 eetlepel koriander
- 5 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels ras el hanout
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepels kaneel
- 1 theelepels citroenrasp
- een beetje zout naar smaak
- 1 zakje Romeinse sla
Bereiding
- Laat de kikkererwten in water 8-12 uur weken.
- Kook de kikkererwten in ruim vers water met wat zou (60-90min.). Afgieten en laten afkoelen.
- Bak de kipfilet blokjes in olijfolie. Voeg er aan toe : ras el hanout, zout, gesneden ui, kaneel, rozijnen, citroenrasp en koriander. En laten afkoelen.
- Romeinse sla goed wassen en in kleine stukjes plukken. Kikkererwten bestrooien met een beetje komijn en zout en daarna de kipfilet er doorheen mengen.
- Doe daarna de gehalveerde Romatomaatjes er doorheen. Maak een bedje van Romeinse sla en doe het mengsel er op.