Kikkererwten salade

Benodigdheden

  • 400g kikkererwten
  • 2 liter water
  • 200g kipfilet in blokjes
  • 100g rozijnen
  • 1 tros Romatomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepel koriander
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepels kaneel
  • 1 theelepels citroenrasp
  • een beetje zout naar smaak
  • 1 zakje Romeinse sla

Bereiding

  • Laat de kikkererwten in water 8-12 uur weken.
  • Kook de kikkererwten in ruim vers water met wat zou (60-90min.). Afgieten en laten afkoelen.
  • Bak de kipfilet blokjes in olijfolie. Voeg er aan toe : ras el hanout, zout, gesneden ui, kaneel, rozijnen, citroenrasp en koriander. En laten afkoelen.
  • Romeinse sla goed wassen en in kleine stukjes plukken. Kikkererwten bestrooien met een beetje komijn en zout en daarna de kipfilet er doorheen mengen.
  • Doe daarna de gehalveerde Romatomaatjes er doorheen. Maak een bedje van Romeinse sla en doe het mengsel er op.